שיעול טורדני ורם שאינו מלווה בבעיית ריאות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

22/04/2016 | 00:42 | מאת: יעל

שלום לביתי בת ה -10 מופיע כמעט כל חורף שיעול במשך חודשיים ויותר בדכ ללא סיבוך של ריאות. השיעול מלווה בליחה אבל רק ליחה אחורית לא נוזלת ליחה מהאף. כשהיתה קטנה היו לה גם בעיות נשימה אבל עם הגיל זה ניפתר(רופא הריאות גם לעיתים ציין שיכול להיות שפוליפ גורם לבעיה אצלה). טיפול של אנטיביוטיקה ומשאפים לא עוזר והשיעול חוזר האם יכול שקד שלישי לגרום לבעיה? השיעול הזה משגע אותה ואותנו.תודה מראש.

שלום שלוש הסיבות העיקריות לשיעול ממושך הם 1. הפרעה ראתית 2. זליגה אחורית של נזלת לכוון הלע ומיתרי הקול 3. רפלוקס - חזרת חומצה מהקיבה לאזור מיתרי הקול רצוי להיבדק אצל רופא אאג דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים