טיפול בבעיית שמיעה בעקבות דלקת אזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

18/04/2016 | 23:39 | מאת: דוד

שלום, לפני כחצי שנה היתה לבתי בת ה 3 דלת אוזניים שכללה סחרחורות וירידה בשמיעה. מאז יש לה בעיות שמיעה ונמצא כי יש לה נוזלים. רציתי לשאול: 1. מה הטיפול המומלץ במקרה כזה ? 2. הלכנו לבדיקת שמיעה אך הילדה מסרבת לשתף פעולה בבדיקה. האם בדיקת שמיעה הכרחית לביצוע טיפול ? תודה

שלום צריך לראות את בדיקות השמיעה בכדי לתת המלצות . כעיקרון חלק ניכר מהמקרים של לקות שמיעה עקב נוזלים משתפרים לבד ללא טיפול . במקרים שאין שיפור ניתוח כפתורים לאוזניים הוא היעיל ביותר. טיפול תרופתי לא ממש יעיל כן בדיקת שמיעה מאד חשובה בקביעת הטיפול דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים