דלקות אוזניים חוזרות מדי שבועיים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

07/04/2016 | 11:15 | מאת: אולגה

שלום רב דוקטור, בן שלי בן 2.4 סובל מלדקות אוזניים חוזרות מדי שבועיים!! זה מתחיל מנזלת קלה בגן ותוך מספר ימים הופך לדלקת אוזניים עם חום. מרגע שמסיימים אנטיביוטיקה תוך כמה ימים שוב מנוזל (איך שחוזר לגן) ושוב דלקת אוזנים עם חום 39-40 רופא אף אוזן גרון הפעם ביקש עם סיום אנטיביוטיקה (מוקסיפן 10cc למשך 8 ימים) להתחיל RESPRIM SUS למשך חודש. האם לא נכון יותר לנתח ולסיים עם הדלקות? אשמח לחוות דעת נוספת. המון תודה

שלום אולגה זה אכן מתסכל אך אין פתרון קסם. הדבר היעיל ביותר יהיה להוציאו מהגן דבר שמוריד באופן ניכר את הזיהומים הנשימתיים ודלקות האוזניים אך זה קשה ביצוע. שום ניתוח לא ימנע את הזיהום הוירליים של דרכי הנשימה ואת הנזלת. ניתוח כפתורים לאוזניים בד"כ מקטין את כמות הדלקות אך זהו פתרון זמני וגם כך בחודשי הקיץ תדירות הדלקות יורדת בצורה ניכרת צריך סובלנות דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים