דלקת אזניים כרונית חריפה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

07/02/2016 | 16:27 | מאת: איל

שלום ד"ר, בני בן השנה וחודשיים סובל מזה 3 חודשים מדלקות אזניים חוזרות. בתחילה טופל במוקסיפן אבל הדלקת חזרה מיד בתום השימוש. לאחר מכן קיבל אוגמנטין שלא הצליח להעביר את הדלקת. בסופו של דבר קיבל 3 מנות רוצפין שהעביר את הדלקת לשבוע בלבד. במקביל הוא מקבל דתאמיצין ואופלוקס לאזניים וסטרודקס לאף. כרגע הילד כבר 3 שבועות ברצף עם הפרשות מהאזניים. אתמול אף ירד דם מאחת האזניים. בצילום פנים גילו שקד שלישי מוגדל מעט. הרופא המטפל סבר כי אינו גדול מספיק כדי לבצע ניתוח. במקביל לדלקות אזניים הילד גם סובל מנזלת ושיעול וכן היו לו כמה מקרים של קוצר נשימה שבעקבותם הוא מקבל qvar וונטולין. כבר נואשנו מללכת לרופאים כל שני וחמישי שרק מוסיפים עוד ועוד תרופות. האם יש פיתרון למצב הביש הזה?

שלום זה אכן מתסכל אך כלל לא חריג. חורף ראשון בגן לרוב מאופיין בזיהומים חוזרים בחלק מהילדים התדירות גבוה מאד. אין תרופת קסם אך הפרוגנוזה סהכ טובה וכמות הדלקות תרד. רק במקרים חריגים נדרש טיפול משמעותי יותר דוגמת טיפול אנטיביוטי מונע או ניתוחים של כפתורים לאוזניים דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים