אף סתום כל הזמן

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

31/01/2016 | 10:22 | מאת: איווטה

שלום רב, כבר שלושה חודשים שהבת שלי בת ה-8 מתלוננת על כך שהאף שלה כל הזמן סתום וקשה לה לנשום, בעיקר בשכיבה. היינו אצל א.א.ג שעשה לה צילום פנים והצילום הראה שיש לה "הגדלת כרית האדנואידים עם לחץ על עמודת האוויר" אך הרופאה אמרה שאין באמת חסימת אוויר ולה כא.א.ג אין מה לעשות והפנתה אותנו לרופא אלרגיה. אצל רופא אלרגיה קיבלנו טיפול ב Aerius וספריי Avamys ואנחנו כבר חודש עם הטיפול ואין שיפור. הילדה לא ישנה בלילות כי היא פשוט לא מצליחה לנשום. היא גם מתלוננת על נוזלים באוזניים. מה עלי לעשות? האם לחזור לרופא אלרגיה ולבקש טיפול אחר או לחפש רופא א.א.ג שיתן חוות דעת נוספת על האדנואיד המוגדל? תודה מראש על העזרה.

שלום חסימה של האף ונזלת יכולות להגרם ממספר סיבות כאשר העיקריות הם שקד שלישי מוגדל ונזלת אלרגית. במידה ויש מרכיב אלרגי (בבדיקות האלרגיה ) הטיפול בעיקרון תרופתי להורדת הגודש. במידה והברור האלרגי שלילי וטיפול תרופתי לא עזר ניתן לבצע ניתוח לכריתת השקד השלישי לרוב יעזור בנשימה כן צוי לפנות לבדית רופא אאג חוזרת דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים