רופא ילדים שמטפל בילדה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

28/01/2016 | 19:42 | מאת: מלי

הלכנו להתייעצות רופא מומחה ריאות .כוון שהילדה מס חודשים משתעלת ומנוזלת .קשה לה לישון בלילה .הילדה בת 3 שנים. הרופא בקופת חולים שמטפל בה .אומר כל הזמן הריאות נקיות ואין מה לעשות. הילדה מתפתחת למופת מדברת ברור הגננת אומרת שהיא מדברת כמו ילד בגיל 5 .המומחה ביקש לעשות לה צילום שקד שלישי . טהרופא המטפל מקופת חולים מתנגד נחרצות לא מוכן לשמוע על הצילום .הוא טוען שזה מאד מסוכן ??? איו לה בכלל דלקות אוזניים ברוך השם.לפעמים נוחרת .בבקשה תעזור לנו מה לעשות ומה הסיכון בצילום שקד שלישי תודה רבה אמא

שלום הסיכון בצילום הוא בקרינת הרטנגן. כמות הקרינה בצילום רנטגן רגיל מזערית ביותר (לשם דוגמא בדיקת CT שווה ל 100 צילומים) . כך שהסיכון בצילום הוא קטן מאד מאידך אין צורך לשלוח כל ילד לצילום בודאי לא לצילומים חוזרים. הבדיקה בהחלט אפשרית והסיכון זניח בצילום בודד דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים