חשד לפוליפים באף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

26/01/2016 | 20:13 | מאת: דורון

שלום מצטער על האורך... בני בן שנה ו 4 חודשים וממש מגיל שבועיים סובל מבעיות נשימה כאלה ואחרות מטופל קבוע בסינגולר שעושה רושם עוזר מבחינת התקפי קוצר נשימה שהיו לו בנוסף סבל מפטרייה באוזן שטופלה חוץ מזה הילד מנוזל רוב הזמן משתעל המון ומפוצץ ליחה הילד סובל מנחירות קם המון בלילה לא בטוח אם יש גם הפסקות נשימה לאחר בדיקת אלרגיה שנמצאה תקינה לחלוטין נשלח לצילום רנטגן על מנת לאמת פוליפים לאחר שני צילומים רצופים לא התקבלה תשובה וודאית ולכן לא ניתן לנתח...האם יש דרך אחרת לאמת פוליפים חוץ מרנגטן ? אולטרה סאונד אולי ?או מצלמה ?ניתן בגיל הזה ?בלית ברירה קיים סיכון כזה או אחר בצילום רנטגן נוסף?ובמידה ואכן יימצא פוליפ יש דרך מלבד ניתוח להוריד אותו ?תודה רבה

שלום בגיל של בנך הדרך המועדפת היא ביצוע בדיקה אנדוסקופית של האף. אמנם הבגיקה אינה נעימה במיוחד אל היכ נעשית במרפאה אורכת מספר שניות ונותנת מענה מידי. לא הייתי עושה שוב צילום נוסף גם שני הקודמים מיותרים. בכל מקרה אלה רק בדיקות עזר לעיתים כאשר התמונה הקלינית מרשימה איח בהם צורך וניתן להגיע לאבחון ולהציע טיפול גם בלעדיהם דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים