בלוטה בצוואר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

29/11/2015 | 22:58 | מאת: miki

שלום. בתי בת 13. מזה כחודש יש בלוטה בצוואר באיזור התת ליסתי באמצע. התחיל בזמן נזלת ושיעול. במשך החודש ניכר כי הבלוטה קטנה אולם לא נעלמה. היום היינו אצל רופא ילדים שבדק וכתב: בלוטה מובילית ורכה, ללא רגישות. מדדים תקינים פרט לאקנה בפנים. המליץ על אולטסאונד. אני מאוד מודאגת. מה יכולה להיות הסיבה? האם יש מקום לחווד דעת רופא אף אוזן גרון לפני האולטסאונד? מה יכול הדבר להעיד?

שלום בלוטות מוגדלות בצוואר שכיחות מאד בילדים . לרוב תגובתיות לתהליך דלקתי כלשהי למשל אקנה, דלקות גרון , שיניים ועוד. US אכן בדיקהש יכולה להוסיף מידע לגבי צורת הבלוטה הגדול שלה ומאפיינים נוספיםש יכוונו לבלוטה תקינה. בדיקת רופא אאג גם כן יכולה להוסיף דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים