כאבי אזניים לפעוטה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

28/11/2015 | 20:07 | מאת: sharona

פעוטה בת 1.4, אובחנה לפני כשבועיים על ידי רופא ילדים עם דלקת אוזניים, טופלה במוקסיפן למשך 7 ימים, לאחריהם 24 שעות של חום, ואובחנה לאחר מכן בשנית (לפני כשבוע) עם דלקת אוזניים+המלצה לטיפול באוגמנטין ומעקב אא"ג. לפני כחמישה ימים אובחנה על ידי רופא אא"ג כמי שאיננה סובלת מדלקת אוזניים ודיאגנוזה זו אוששה בשנית ע"י אותו רופא לפניי יומיים (במסגרת ביקורת). רופא האגג המליץ להפסיק את נטילת האוגמנטין (שגם גרם לתופעות לוואי). היום (אחרי לילה שסבלה מכאבים), אובחנה על ידי רופאת ילדים כסובלת מדלקת אוזניים (שאיננה "טרייה", להגדרתה), עם המלצה לטיפול במשכך כאבים בלבד, עד להחמרה או לחילופין - הבראה. אנחנו קצת חסרי אונים לאור האבחנות השונות וההמלצות השונות לטיפול, ואני תוהה מה עושים מכאן? כיצד אפשר לאבחן באופן סופי מה יש לה? תודה רבה!

שלום שרונה לא ניתן לתת עצות ללא בדיקת הילדה . לא כל אי שקט בהכרח קשור לדלקת אוזניים. מאידך הדלקת הנ"ל לא קלה לאבחנה. תצרכי לסמוך על הרופאים המטפלים שלה. דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים