שאלה מעודכנת לבן שנה ו5 חודשים-ניתוח הוצ' נוזלים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

22/11/2015 | 10:08 | מאת: נועה

שלום, בני בן השנה ו5 סובל מנוזלים באוזניים. שמיעה הוא שומע רק מ40 דציבל ורופא אאג ציין לדב ראיתו בקול רם. האם מומלץ לבצי ניתוח בגיל זה? או שישנה אפשרות להשתמש בearpopper עבור בני? בנוסף נראה שיש לו עיכוב בדיבור בעקבות זה. תודה מראש, נועה

שלום נועה איירפופר לא רלוונטי בגיל זה יכול להיות שמיש החל מגיל 3 שנים וגם זה לא בכל המקרים. קצת קשה להתרשם מעיכוב בדיבור בגיל שנה ו-5 חודשים גם ילדים ען שמיעה תקינה לחלוטין רק מתחילים לדבר בגיל זה. במידה וזאת בדיקת שמיעה בודדת רצוי להמתין 3 חודשים ולחזור על הבדיקה . לעיתים קרובות יש שיפור בשמיעה . במידה ואין ניתוח היא אוםציה סבירה אפשר עדיין לעקוב תלוי במידת ההתפתחות של הילד דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים