שעווה (צרומן) באוזניים לילדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

17/11/2015 | 14:58 | מאת: מיכל

שלום רב! אני מורה, והשבוע ישבתי עם ילד בכיתה ג וראיתי שיש לו המון המון שעווה באוזניים ברמה שהיא יוצאת החוצה (כך ראיתי אותה) וגולשת לאפרכסת. האם רמה כזו של שעווה מעידה על הצטברות נוזלים באוזניים או בעיה אחרת , או שזה סתם צריך לנקות? הילד כפי שאמרתי בכיתה ג, אך מתקשה מאוד בכל התחומים הלימודיים, האם יש קשר לכך? תודה רבה!

אין קשר בין שעווה לבין נוזלים באוזניים. לשעווה תפקיד חיובי בתפקוד האוזן אך היא יכולה להוות בעיה כאשר בעודף ניכר ניקוי עצמי לא טוב ורצוי לפנות לרופא אאג לצורך כך דר גורדין

19/11/2015 | 21:59 | מאת: מיכל

תודה על התשובה! האם זה יכול להעיד על בעיית שמיעה?

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים