שתי האופציות שהעלית נבדקו

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

16/09/2015 | 05:36 | מאת: טלי

כבר בדקתי בכל בתי החולים שיכולתי, אין ביופסיית גליל (או טרוקאט, אם לזה התכוונת, כמו שעושים מנגעים בשד) מבלוטות בצוואר, רק מהשד. לגבי האופציה השנייה-כבר הייתי בטרום ניתוח בבלינסון לאחר שרופא אא''ג הפנה אותי לניתוח בהבטחה שאם לא ניתן יהיה למשש את הבלוטה אפשר לבצע ביופסיה תחת סונר. אך כשכבר הייתי בטרום ניתוח בשלב האחרון וסביבי כל צוות הרופאים המנתחים של חטיבת האא''ג אף אחד מהם לא הצליח למשש אותה וביטלו את הניתוח. כשהעלתי את ההצעה של הפרופסור שהפנה אותי לניתוח, של ביופסיה תחת סונר, הם ביטלו אותה מיד ואמרו שאצלם "לא עושים דבר כזה". אותו פרופסור עמד שם ונאלם מבלי לומר שהוא הציע זאת בעצמו... אז אשמח אם תוכל להסביר לי קודם כל אם לביופסיית טרוקאט התכוונת ואם כן היכן ניתן לעשות אותה מבלוטה צווארית (צמודה לפרוטיס, 1 מכל צד) ובאיזה בית חולים ניתן לבצע ניתוח תחת סונר (כי לא בבלינסון ולא בשיבא עושים זאת). חג שמח

FNB זה אכן ביופסיה טרוקאט. ניתן לבצע ברמב"ם במחלקת הרנטגן תחת אולטרהסאונד דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים