מה עושים עכשיו?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

12/09/2015 | 06:17 | מאת: טלי

אני במצב בעייתי שבו המטולוג רוצה לשלול לימפומה ע''י הוצאת אחת משתי בלוטות לימפה מוגדלות באיזור תת לסתי, אחת בכל צד של הצוואר (2.3 ס''מ כל אחת) אך אא''ג לא מצליח למשש אף אחת מהן למרות שגדלו לאחרונה וטענתו היא שגם אם אולטראסאונד מנחה אותו למיקום מוערך של הבלוטה, ללא יכולת למשש את הבלוטה הוא בעצם לא יכול לדעת איפה היא בדיוק ולכן לא יכול לנתח. זה נשמע לי לא הגיוני כי הרי הסונר מנחה את הרופא למיקום די מדוייק של הבלוטה, מה גם שבלוטה בגודל 2.3 ס''מ ועם קורטקס מעובה, כשידוע שאין עוד מוגדלות בצוואר בכלל ע''פ סונר עדכני, אמורה לבלוט ולהראות שונה מהשאר כך שידעו שהיא זו החשודה לא כך? מה עושים במצב כזה כשאא''ג לא מצליח למשש וצריך ביופסיה (ואין עוד בלוטות מוגדלות בגוף כולו, רק אחת בכל צד בצואר. אגב, המטולוג הנחה אותי לא לבצע FNA בשום אופן, רק ביופסיה מלאה)? אני פשוט רוצה תשובה כבר ואי אפשר ללא ביופסיה, זה קשה ביותר ובטח בגיל 21...

שלום טלי אפשר לעשות FNB תחת אולטרהסאונד. זה ביופסיה מחטית שלוקחת פיסת רקמה נעשית תחת אולטרהסאונד ותשובתה לרוב מספקת באבחון לימפומה וגם התייחסות לתת סוגים (מה ש FNA לא יכול לתת לכן אינו מספק). אפשרות נסופת היא להשתמש ב אולטרהסאונד בזמן הניתוח . דורש רופא אאג מיומן באולטרהסאונד או להזמין רופא מהרטנגן לביצוע בחדר ניתוח. בברכה דר גורדין

14/09/2015 | 06:41 | מאת: טלי

כבר בדקתי בכל בתי החולים שיכולתי, אין ביופסיית גליל (או טרוקאט, אם לזה התכוונת, כמו שעושים מנגעים בשד) מבלוטות בצוואר, רק מהשד. לגבי האופציה השנייה-כבר הייתי בטרום ניתוח בבלינסון לאחר שרופא אא''ג הפנה אותי לניתוח בהבטחה שאם לא ניתן יהיה למשש את הבלוטה אפשר לבצע ביופסיה תחת סונר. אך כשכבר הייתי בטרום ניתוח בשלב האחרון וסביבי כל צוות הרופאים המנתחים של חטיבת האא''ג אף אחד מהם לא הצליח למשש אותה וביטלו את הניתוח. כשהעלתי את ההצעה של הפרופסור שהפנה אותי לניתוח, של ביופסיה תחת סונר, הם ביטלו אותה מיד ואמרו שאצלם "לא עושים דבר כזה". אותו פרופסור עמד שם ונאלם מבלי לומר שהוא הציע זאת בעצמו... אז אשמח אם תוכל להסביר לי קודם כל אם לביופסיית טרוקאט התכוונת ואם כן היכן ניתן לעשות אותה מבלוטה צווארית (צמודה לפרוטיס, 1 מכל צד) ובאיזה בית חולים ניתן לבצע ניתוח תחת סונר (כי לא בבלינסון ולא בשיבא עושים זאת). חג שמח

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים