דלקת גרון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

07/09/2015 | 14:17 | מאת: מיקה

מס' שאלות 1. בתי בת שנתיים ו9 חודשים סיימה טיפול אנטיביוטי 10 ימים עקב סטרפ א בגרון ב19.8. קיבלה מוקסיויט. עכשיו חולה שוב עם סטרפ א, הרופאה אמרה שעדיף להשתמש באזניל ולא שוב במוקסיויט. מדוע? 2. האם אזניל יעילה? 3. מה המינון לילדה בת שנתיים ו-9 השוקלת 14 ק"ג ולמשך כמה ימים? פשוט הרופאה רשמה לה 7 מ"ל ל- 3 ימים ואילו הרוקח טען שזה ה-מ-ו-ן שזה 20 מ"ג לקילו ולא 10 מ"ג כפי שצריך. הרופאה לא נמצאת כעת ואני לא יודעת כיצד לפעול. תודה

שלום מיקה 1. תשאלי את הרופא שנתן את המרשם. כנראה שחשש מעמידות וחוסר הצלחה של טיפול קודם. אך במציאות העמידות של סטרפטןקוקים לאנטיביוטיקה אינה גבוה. 2. פחות ממוקסיפן היתרון הגדול שלו הוא השמוש פעם ביום למשך 3-5 ימים 3. אכן 10-15 מ"ג/ ק"ג למשך 3-5 ימים בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים