שקד שלישי מוגדל

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

10/09/2015 | 11:15 | מאת: איציק

שלום ד"ר גולדין, האם בכל מקרה של שקד שלישי מוגדל (אבחון על סמך צילום רנטגן שעברה בתי בת ה-3 וחצי) האופציה הטיפולית היחידה היא ניתוח או שישנם דרכי טיפול נוספות או שפשוט כדאי להמתין לתהליך הגדילה שלה שיביא לשינוי? תודה מראש, איציק

שלום איציק ראשית לא כל שקד שלישי ראוי לניתוח. הדבר תלוי בתסמינים של הילד מבחינה טיפולית ניתן להמשיך במעקב סדיר, להשתמש בתרסיס AVAMYS 1*1 למשך חודש או לבצע ניתוח. בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים