ניתוח כפתורים ילד בן 4

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

02/09/2015 | 08:35 | מאת: איילה

שלום רב. בני בן 4 אינו סובל מדלקות אוזניים אך בכמה בדיקות שמיעה אובחן כסובל מירידה בשמיעה. ( הכל התחיל לפני שנה בבירור סיבת הנחירות , מעבדת שינה הממצאים תקינים, הנחירות עברו אך השמיעה לא משתפרת ) כמה מרופאי א.א.ג המליצו על ניתוח כפתורים והסרת פוליפים. לאומת זאת רופא ילדים שלנו המליץ להשתמש לתקופה בספרי לאף avamis שכן זה יכול למנוע מקרים של ניתוח בעקבות נוזלים. בבדיקה האחרונה לאחר שימוש בספרי לחודשיים רצופים חזרנו על בדיקת שמיעה ולא היה שיפור. הירידה בשמיעה עדיין קיימת בה 40 דציבל . מה עושים ? האם להמשיך להשתמש בספרי או שיש אמצעים נוספים לייבש נוזלים כדי למנוע ניתוח ? תודה

שלום אין לי מספר פרטים בכדי לתת המלצות ספציפיות. כעיקרון חלק לא מבוטל מהמקרים של נזולים באזון חולפים לבד אך יש להתחשב במשך הזמן, חומרת ליקוי שמיעה וההשפעה על תפקוד ברמה של שפה דיבור תקשורת וכו. המלצה לניתוח ניתנת בליקוי שמיעה מעל 3 חודשים (בשתי בדיקות שמיעה עוקבות בהפרש של 3 חודשים). בד"כ הליקוי הנ"ל זמני אך יכול לקחת שנה ויותר עד שיכול שיפור ובינתיים יש איפקט שלילי. לטיפול תרופתי אין כל ערך חיובי בטיפול בנוזלים באוזניים ולכן מיותר לחלוטין. מה שיעבור יעבור לבד ומה שלא יטופל בנניתוח. ניתן להעזר ב EARPOPPER שזהו מכשיר שעוזר באיזון לחצים בין האף לאוזן יותר יעיל מכלום אך אינו מבטיח הצלחה בכולם. מעבר ללקוי השמיעה יש לבדוק את האוזניים באופן סדיר לעיתים יש שינויים בעור התוף (שקיעה ורתיעה שלו עקב חוסר אוורור) שיצריכו ניתוח גם אם השמיעה סבירה. בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים