עיבוי רקמה רכה בגג הנאזופארינקס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

01/09/2015 | 21:42 | מאת: דני

שלום ד"ר גורדין, רופא הילדים של בתי בת ה-3.5 הפנה אותנו לעשות צילום רנטגן מאחר שזיהה כי היא נושמת בעיקר דרך הפה וממעטת לנשום דרך האף. ממצאי הצילום היו: "הודגם עיבוי רקמה רכה בגג הנאזופארינקס, עמודת האויר בנאזופארינקס מוצרת". מה המשמעות של ממצא זה לגבי הילדה? תודה מראש, דני

שלום דני הצילום מדגים שיש הגדלה של השקד השלישי מצרה את המעבר האפי. לגבי משמעות צריך לשמוע את התלונות של הילדה. לעיתים הממצ חסר משמעות ולעיתים גורם להפרעה באיכות החיים בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים