שקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

25/08/2015 | 11:53 | מאת: רונית עסיס

שלום רב, בני בן 3.5 עבר צילום מערות סינוסים ושם נקבע כי יש לו כרית האדנואידים מוגדלת עם הצרות קלה של הנזופרינקס. כמה דברים... 1. אותי ניתחו בגיל 5 שקדים ופוליפים. 2. גם את בני הגדול ניתחו שקדים ופוליפים. 3. לילד יש מגיל לידה אטופיק אלרגיה בעור שכשהיא מתפרצת הוא סובל מקוצר נשימה האם זה ניתוח יפתור לו חלק מהבעיות? האם צריך לנתח?

שלום רונית הצורך בניתוח שקד שלישי נקבע לפי תלונות הילד ומידת ההפרעה לאיכות החיים ולא על סמך היסטוריה משפחתית או צילומי רנטגן. במידה ואין תלונות ניכרותש ל חסימה אפית בודאי שאין צורך בניתוח. הניתוח הנ,ל לא ישנה את נושא האלרגיה בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים