תינוקת בת 9 חודשים עם נוזלים באוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

03/08/2015 | 22:25 | מאת: ענבל

שלום, ביתי בת 9 חודשים, ולפי רופא א.א.ג יש לה הרבה מאוד נוזלים באוזניים. קיבלנו מי מלח לטיפול- 3 פעמים ביום 2 טיפות בכל נחיר (היא גם מנוזלת). אנחנו לקראת טיסה בעוד כשבוע וחצי ושאלתי היא האם בהכרח בעקבות הנוזלים באוזניים (מתכננת להניק אותה בהמראה ובנחיתה) יכאבו לה האוזניים? האם במידה וההצטננות תעבור לה (ולא תהיה מנוזלת יותר) יש סיכוי שלא יכאבו לה האוזניים? איך להתכונן לטיסה מהבחינה הזו? כדאי לבטל אותה? אני פוחדת מאוד שיכאב לה כי לדברי הרופא יש לה בעיה באוזניים כמו שלי יש (לטענתו- בצקת באף שגורמת לנוזלים באוזניים), והמצב אצלי בטיסות הוא שתמיד יש לי כאבים מחרידים ביותר בהמראות. אודה לעזרתך ועצתך!!! ענבל.

שלום ענבל כנראה שהנזולים לא יעברו תוך שבוע אך לא בהכרח שיגרמו לכאב ואי נחת. רצוי להשתמש במי מלח לאף בטיסה במיוחד כחצי שעה לפני הנחיתה גם מוצץ יכול מעט להרגיע אין הרבה מה לעשות מעבר לכך אך כאמור לרוב גם אין צורך כוון שאין תלונות בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים