מחלת הכולסטוטאמה אצל ילדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

03/08/2015 | 19:15 | מאת: אפרת גד

שלום , מעונינת לדעת ,בני בן ה9.5 אובחן עם כולסטוטמה באוזן ימין .לבקשת הרופא ערכנו פעמיים בדיקות שמיעה במכונים שונים והבדיקות יצאו תקינות .לטענת הרופא אין מנוס מניתוח וגם אז ב 30% מהמקרים המחלה חוזרת. שאלתי ,האם בדיקת שמיעה תקינה יכולה להעיד על כך שהאוזן תקינה ואין צורך בניתוח ?האם נדרש סיטי לפני במקרה ואכן יש צורך בניתוח ? תודה רבה .

שלום אפרת שמיעה תקינה אינה מעידה על דבר במקרה של כוליסטאטומה ובודאי לא ניתן לשלול קיום כוליסטאטומה על סמך זה שהשמיעה תקינה. צודק הרופא שבילדים אזחוי ההשנות גבוהים, אפילו יותר מ 30% אך אין טיפול אחר לכוליסטאטומה מלבד ניתוח והמתנה תגרום לאוזן רק להתדרדר. בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים