שאלה בבקשה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

29/07/2015 | 12:18 | מאת: מירי

היי בתי בת שנתיים ושמונה חודשים לפני שבועיים היה לה חום לקחתי אותה לרופא לקח משטח גרון ויש חיידק a אחרי יומיים שוב פעם חום לציין יש לי תינוק בן עשרה חודשים לפני יומים אמרו שיש לו דלקת באוזנים ובגרון וטופל באנביוטיקה הילדה לאחר יומים של טיפול שוב פעם חום משטח חיובי מה זה אומר האנביוטיקה לא משפיעה אל החיידק האים זה מסוכן בגיל שלה האים יכול להיות שהיא נשאית לחיידק ישמח שתגב לי אני בלחץ

שלום מירי ראשית דלקות גרון חיידקיות עקב סטרפטוקופים לא שכיחות בגיל של בתך ובודאי לא בגיל של בנך . לרוב מתחילות החל מגיל 4 שנים . שנית ברוב המוחלט של המקרים סטרפטוקוקים רגשיות לאנטיביוטיקות השכיחות ביותר . לפי התיאור שמסרת לא בטוח כלל שהדלקת נגרמה עקב החיידק בהחלט יכולה להיות מחלה וירלית וזאי לאנטיביוטיקה אין כל חשיבות . רצוי להיות במעקב וטיפול של רופא ילדים ובמדית הצורך לבצע ספירת דם שיכולה לעזור באבחנה המבדלת. דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים