בעיה מוזרה של אף חצי סתום

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

27/07/2015 | 17:50 | מאת: אנונימי בן 16

שלום, אני בן 16 ובשבועות האחרונים שמתי לב לתופעה מוזרה באף שלי ראשית קצת היסטוריה: מאז שאני זוכר את עצמי כילד קטן נשמתי מהפה ולא מהאף, כי האף היה באופן תמידי סתום ומלא נזלת. מאז חלפו השנים, ולאחרונה שמתי לב שבדרך כלל רק נחיר אחד סתום, ולא בגלל נזלת - כאשר אני מנסה לקנח לא יוצא דבר, אפילו האוויר מתקשה לצאת דרך הנחיר הסתום כאילו משהו מוצק מבפנים חוסם אותו. מלבד זאת שמתי לב שכאשר אני הולך לישון ונשכב על צד ימין, לאט לאט נחיר ימין נסתם ונחיר שמאל נפתח. אותו הדבר הפוך - כאשר אני נשכב על צד שמאל נחיר שמאל נסתם ונחיר ימין נפתח. עוד שמתי לב שכאשר אני עוסק בפעילות ספורטיבית, לדוגמה ריצה, שני הנחירים נפתחים. אני לא מבין הרבה בנושא אבל ההשערה שלי היא שמדובר ברקמה, ככל הנראה פוליפ, שמושפעת מכמות הדם שמגיעה אליה(בריצה יותר דם מוזרם לרגליים ופחות מגיע אל הרקמה הזאת, אז היא מתכווצת והאף נפתח) ומכוח הכבידה(בשכיבה על צד שמאל הרקמה עוברת בחלל האף לנחיר שמאל). אם ההשערה שלי נכונה זה יכול להסביר את הסיבה לכך שאני מצטנן לעיתים קרובות יחסית. אשמח לדעת מה דעתך בנושא, ובמיוחד מה לדעתך גורם לבעיות המוזרות שציינתי למעלה ואיך כדאי לטפל(ללא נטילת כדורים). תודה!

דעתי שאם הבעיה מפריעה לך גש לבדיקה של רופא אאג . התיאוריה שלך בהחלט סבירה דר גורדין

28/07/2015 | 11:36 | מאת: אנונימי בן 16

ראשית תודה על התגובה לפני מספר חודשים הייתי אצל רופא א.א.ג(לפני ששמתי לב לבעיות ההן, כשוודאות אני יודע שהן היו אצלי עוד מאז) שבדק את האף שלי ואיבחן את זה כנזלת אלרגית חריפה. בוודאות אין לי אלרגיה, לפחות לא חריפה או "פיקטנית", אולי ברמה נמוכה. חיפשתי הרבה באינטרנט מידע על פוליפים, נזלת אלרגית וכל בעיית אף שהצלחתי למצוא עליה מידע, אף אחת לא הייתה דומה למקרה שלי אפילו לא בקצת. הפחד שלי מרופאים הוא השאננות. הם לא בודקים מספיק ואז קובעים דברים שהם לא בהכרח נכונים(אמנם זה מקרה קיצוני אך מוכיח את טענתי- קרובת משפחה שלי נפטרה לא מזמן בגלל שאננות של רופאים). לכן באתי לכאן - בתקווה שתוכל בתור ד"ר שמבין בנושא, על סמך התסמינים, להגיד לי אילו מחלות/בעיות יש לי, ועם חוות דעת זו אוכל לגשת לרופא כדי לקבל טיפול שמתאים לבעיה שלי ולא לבעיה אחרת...

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים