שקד שלישי מוגדל-בת שלוש וחצי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

25/07/2015 | 22:23 | מאת: רעות

שלום רב, ביתי סבלה השבוע מדלקת גרון, צינון. רופא הילדים הפנה לצילום כיוון שראה שנשמה רק דרך הפה. בצילום ניצפה שקד שלישי מוגדל מאוד. הרופא מאוד הלחיץ ואמר שנצטרך ניתוח. עד כה הילדה נשמה כרגיל ולא בפה פתוח, ללא נחירות בשינה, ללא דלקות אוזניים, גדילה והתפתחות לפי הגיל. האם למרות כל זאת ייתכן ותזדקק לניתוח על סמך צילום שנעשה בזמן מחלה? קבענו תור לאף אוזן גרון אך זה עוד רחוק... תודה רבה!

שלום רעות את צודקת לחלוטין אין כל טעם לעשות ברור כאשר מדובר במחלה חריפה ואין מה לדבר על ניתוח כאשר התלונות נמשכות שבועות בודדים. הממצאים בצילום אינם קובעים את דרך הטיפול אלה התלונות של הילדה. במידה ותמשיך לסבול מחסימה אפית נחירות ונזלת במשך חודשים ללא קשר למחלה חריפה אזי האופציה הניתוחית תעלה על הפרק . במידה ותחזור למצב נשימתי כמו לפני המחלה החריפה אין צורך בדבר בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים