בן 9 - צרידות כרונית הנובעת מיבלות על מיתרי הקול

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

22/07/2015 | 21:20 | מאת: שלי

שלום דוקטור, בני בן ה- 9 סובל מצרידות כרונית. בני נבדק אצל רופא א.א.ג ובאמצעות סיב אופטי נמצא כי ישנן יבלות על מיתרי הקול. נאמר לנו, כי ניתן לפנות לטיפול אצל קלינאית תקשורת על מנת ללמוד לדבר "נכון". אולם, ההמלצה הייתה לחכות עם הטיפול אצל הקלינאית מאחר ורוב הסיכויים הם שבגיל 12-13 עם שינוי הקול העניין ייפתר מעצמו. האם גם אתה תומך בדעה זו ולחכות עם הטיפול אצל קלינאית התקשורת? (כמובן שנמשיך בביקורת תקופתית אצל א.א.ג לראות שאין שינוי/החמרה במצב).

שלום שלי המלצה לא נכונה. היבלות נובעות משימוש לא נכון ומאומץ במיתרים אלה הרגלים לא נכונים ואין קשר לגיל ההתבגרות ושינוי הקול . רצוי לפנות לקלינאית תקשורת כבר עתה במידה ויש צרידות מפריעה כעת. בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים