פפילומות על מיתרי הקול

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

03/07/2015 | 10:03 | מאת: אתי

שלום רב לנכדתי בת ה3.5 מצאו בבדיקה פפילומות על מיתרי הקול בבדיקה שנערכה בבית חולים הדסה מאז שהתחילה לדבר קולה היה צרוד מאוד או אי אפשרות לדבר אלא רק ללחוש . ילדי מתלבטים מה לעשות לאחר שנאמר שעליה לעבור ניתוח להסרתם חרדתם הגדולה שיפגעו לה במיתרי הקול ואז המצב בלתי הפיך האם ידוע על טיפול אחר או לחילופין האם יש לך המלצה נוספת מה לעשות במקרה זה? האם יש רופא בארץ המומחה בסוג כזה של ניתוחים? אגב אמרו להם שכדאי להזדרז כדי שלא יתרבו. אשמח לקבל את תשובתך בדחיפות בתודה מראש אתי

שלום אתי זהו אכן מצב בעייתי שדורש ניתוח גם לשם אבחנה וגם לצורך טיפול. במרבית המקרים נדרשים ניתוחים רבים נוספים והמחלה אינה חולפת לאחר פעולה ניתוחית אחת. הטיפול התרופתי שניתן הוא תומך בלבד ואינו מחליף ניתוח אלה כתוספת במקרים הקשים . מבחינת תזמון אכן ככל שעובר יותר זמן המחלה גדלה ומתפשטת. חובה לבצע לפחות ניתוח אחד לצורך אבחנה כוון שיש מראה אופייני אך האבחנה הסופית נעשית על סמך הוצאת הרקמה. המקרים בילדים לא שכיחים במיוחד בארץ אך קיימים מספר מרכזים עם ניסיון רב כגון שניידר, איכילוב, תל השומר ורמב"ם בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים