קרעים בעור התוף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

01/07/2015 | 13:28 | מאת: sigi

לום רב, ביתי היום בת 9. לפני שנה וחצי עברה ניתוח לאיחוי עור התוף באוזן ימין. לצערנו הניתוח לא הצליח. שמיעתה מדרדרת משנה לשנה.ועכשיו הדרדרה אף יותר. בהמלצת הרופא המטפל ובדיקה של רופאים נוספים בבית החולים הוחלט להכניסה לניתוח חוזר.אין לה הפרשות כבר כמה שנים. בקופת החולים קיבלנו סירוב לאישור הניתוח החוזר מהיועץ החיצוני לקופה שמאשר את טפסי ה17. בטענה שרק בעוד שנתיים שלוש הוא יאשר. כרגע לא יכולה לשים מכשיר שמיעה מכאיב לה ועלול לגרום לדלקות. שלא לדבר על לחפוף לבד/ בריכה וכו'. יש לנו אפשרות לבצע דרך ביטוח פרטי בבית חולים פרטי. אנו כהורים לא יודעים מי הצודק האם לקחת סיכון לחכות שנתיים על פי היועץ על , ולקחת סיכון של הדרדרות בשמיעה עד לנקודת אל חזור או לנתח בפרטי בידיעה שהניתוח הוא 80% הצלחה?(כיוון שהקופה לא מאשרת דרכם לבצע את הניתוח בבית חוים ציבורי שיש לנו תור סגור ומוכן)

שלום לא הבנתי את שאלתך. צריכה לברר עם היועץ מדוע מבקש להמתין עוד 2-3 שנים ומה ההצדקה לכך. הגיל עצמו אינו מהווה מגבלה ואם זאת הסיבה היחידה הייתי מערער על ההחלטה . כיום ניתוחים אלה נעשים כבר בגיל 6 שנים בילדים המתאימים. לגבי אחוזי ההצלחה לא אמור להיות הבדל בין ביצוע ברפואה ציבורית לפרטית. בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים