הפסקות נשימה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

29/06/2015 | 20:26 | מאת: רונן

בתי בת 8 וחצי ,בריאה לחלוטין ,BMI=20.5, מזה שנתיים סובלת מנחירות ברמות מטרידות, לאחר בירור במעבדת שינה היא סובלת מהפסקות נשימה ברמה בינונית,(אבחנת הרופא) 5ש' שינה ,יעילות שינה ,93.4% אובחנו 2 הפסקות נשימה מלאות, מהן 2 מרכזיות . אובחנו 29 הפסקות נשימה חלקיות , AHI= 5.9, עלי לציין שפרט לנחירות אין כל בעייה של עייפות או משהו דומה, האם לאור הפרטים אתה ממליץ על ניתוח ? ואם כן תוכל להמליץ באיזה שיטה ? האם יש השפעה למשקל ? תודה מראש רונן האב

שלום רונן צריך לקחת סיפור מקרה מלא ולבדוק את הילדה. מעבדת השינה מכוונת לכוון התערבות ניתוחית אך כאמור יש לשלב זאת עם התלונות של הילדה. משקלה תקין ולא מהווה בעיה. דום נשימה יכול להגרם על רקע עודף משקל לגבי השיטה משתנה מרופא לרופא. כיום יש יותר נטיה לכריתה חלקית של השקדים דבר שאפשרי בקובלשיין או מיקרודבריידר. בשיטות אלה ההחלמה מהירה יותר פחות כואב ופחות סיכון לדמם אך מאידך יש סיכוי קטן לצמיחת שקדים מחודשת. בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים