צרידות קבועה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

24/06/2015 | 10:21 | מאת: מיה

שלום, הבת שלי בת 4 והקול שלה מעט צרוד כל הזמן (מאז ינקות). אני לא שמה לב לזה, אך אנשים אחרים אומרים לי (אחי קורא לה בחיבה טום וויטס :)). האם הדבר דורש בדיקה? ואם כן, איזו? תודה

שלום מיה צרידות שכיחה בילדים ברוב המקרים מדובר שבשימוש מאומץ במיתרי הקול ולא בבעיות מבניות. בד"כ תופעת הצרידות לא מופיעה בינקות ואם לילדתך החל קול צרוד עוד טרם החלה לדבר רצוי לבדוק. בדיקה נעשית ע"י החדרת סיבאופטי גמיש דרך האף . זוהי בדיקה לא הכי נעימה ובגיל 4 שיתוף הפעולה מוגבל ביותר בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים