ריבוי שעווה, ונוזלים באוזן - זה אותו דבר?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

18/05/2015 | 10:42 | מאת: תמר

שלום, יצאתי מבולבלת מהרופא. לבני בן החמש וחצי מאז ומעולם יש די הרבה שעווה באוזן, שגולשת החוצה. הרופא מדי פעם מוציא לו שעווה שסותמת. יש לו ירידת שמיעה קלה והרופא נתן לו תרופה שאמורה לייבש נוזלים. בקיצור, לא הבנתי: האם עודף שעווה באוזן ונוזלים באוזן זה אותו דבר או שני דברים שונים לגמרי? יש קשר בין הדברים? ומה עוד אפשר לעשות?

שלום תמר אין קשר בין השעווה לנוזלים באוזניים. שעווה נמצאת בתעלת השמע החיצונית . נוזלים נמצאים באזון תיכונה עמוק לעור התוף בעוד שעווה נמצאת חיצונית לעור התוף. שניהם יכול להפריע לשמיעה. שעווה בד"כ מנוקה אצל רופא אאג או בעזרת טיפות לריכוך. נוזלים באוזניים בעייתים יותר לטיפול. טיפול תרופתי לא ממש עוזר אך מאידך הרבה מהמקרים משתפרים לבד במיוחד בחודשי הקיץ חשוב מעקב אחר השמיעה בברכה דר גורדין

19/05/2015 | 09:52 | מאת: תמר

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים