המלצה לניתוח שקד שלישי וצינוריות ..

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

18/05/2015 | 09:57 | מאת: רוני

שלום ד"ר גורדין, לבני בן ה - 3, יש שקד שלישי מוגדל הגורם לו לנחירות בלילה. בנוסף קיימים נוזלים באוזניים שגורמים להיחלשות השמיעה. בבדיקת שמיעה נמצא שהעצב תקין אך היחלשות השמיעה נובעת מהימצאות הנוזלים באוזניים. הרופאה המליצה על ניתוח שקד שלישי וצינוריות. אנו נוטים לא למהר לניתוח הזה, ולנסות לצמצם את הנוזלים ע"י טיפולים אחרים. מה דעתך בנושא? האם לבצע ניתוח כמו שהרופאה רוצה או לנסות קודם שיטות אחרות? האם יש איזשהי השפעה אשר דחיית ניתוח יכולה לגרום? תודה .

שלום רוני זה בודאי לא ניתוח חובה אלה ניתוח שנועד לשפר את איכות החיים ובחלק לא מבוטל מהמקרים יש שיפור גם ללא ניתוח. מצד שני במידה ויש הפרעה לאיכות החיים ברמה של שינה לא טובה, הפרעה בדיבור , עיכוב שפתי וקושי תקשורתי הניתוח נותן מענה טוב ולא רצוי לחכות לעד לשיפור עצמוני. בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים