ניתוח להוצאת כפתורים ובדיקת טימפנומטריה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

12/05/2015 | 17:30 | מאת: גוני

שלום רב, ילדתי בת החמש וחצי עברה לפני שנתיים ושלושה חודשים ניתוח כפתורים, שקדים ושקד שלישי. הכפתורים לא נפלו עדיין. בבדיקת שמיעה שערכנו עכשיו נמצא SRT -5 בשתי האוזניים ובבדיקת טימפנומטריה - TYPE C בשני הצדדים. ברשותך, יש לי 2 שאלות: 1. מה המשמעות של תוצאות בדיקת טימפנומטריה - C כשיש כפתורים? 2. קיבלנו 2 חוות דעת: האחת שצריך לעשות ניתוח להוצאת הכפתורים והשניה שצריך לחכות ואין שום סיבה להוציאם. אשמח לשמוע מה דעתך. תודה רבה!

שלום הרציונל בהוצאת כפתורים הוא שככל שהכפתור נמצא יותר זמן באוזן הסבירות שהחור בעור התוף בו הוא יושב לא יסגר לבד הולעת ועולה. מצד שני כאשר כתםטרים נפלטים בעיית הנוזלים יכולה לחזור ובחלק מהמקים נדרש ניתוח חוזר. לכן אין מדיניות חד משמעית וברורה בעבר הייתה יותר נטיה להוציא לאחר תקופה של שנה היום נותנים יותר זמן . יותר משנתיים זה זמן ממושך והחלטת ההוצאה בהחלט אפשרית. הנטיה שלי להמתין עוד לפליטה עצמונית טימפנומטריה C מראה על תתל חץ באוזן זה מחשיד שהכפתור סתום או שיצא כבר מהתופית בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים