ילדה ששומעת רק תדרים של מבוגר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

14/05/2015 | 07:21 | מאת: מירי

לפני מס' ימים היתה בטלויזיה בדיקת שמיעה של צלילים בתדרים מסוימים, שאמורים לשמוע או שלא, ע"פ הגיל הכרונולוגי של מי שנבדק. בדיקה כזו יש גם באינטרנט). ביתי בת ה11 הצליחה לשמוע רק את התדרים שנכתב שמתאימים לגיל 40 ומעלה, ולא שמעה את התדרים של גילאים 30 ושל גילאי 20 ומטה. אחיה שבאותו גיל, שמע את כל התדרים ללא בעייה. כמובן שנלחצתי מאד ואקבע לה בדיקת שמיעה אך עד לביצוע בדיקה מקיפה אשמח לדעת האם זה בהכרח מעיד על כך שיש לה בעיית שמיעה ואם כן, האם בגיל כזה עדיין ניתן לטפל כך ששמיעתה לא תמשיך להדרדר? תודה

שלום מירי אין לי מושג על מה את מדברת. אין הבדל בין מבוגר לילד מבחינת טווח תדרי השמיעה. בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים