ענבל משונץ

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

07/05/2015 | 16:21 | מאת: דיקלה

שלום לך...מה ההבדל בין ענבל משונץ לשקד השלישי? זה לא אותו דבר? בני בן שנתיים וחצי צריך לעבור ניתוח כפתורים ושקד שלישי. הרופא שבדק אותו אמר שיש לו ענבל משונץ. הילד לא סבל מדלקות אוזניים חריפות כמו בחורף שעבר. האם אתה ממליץ לחכות עם הניתוח בתקווה שהנוזלים ייעלמו בקיץ?

שלום דקלה זה ממש לא אותו דבר. ענבל הוא הקצה של החך הרך וכאשר הוא משונץ זהי דרגה קלה של חך שסוע לעיתים קרובות אינה מאובחנת . השקד השלישי זאת רקמה למפתית שנמצאת בחלק אחורי של לע האף. לענבל המשונץ יש חשיבות בניתוח שקד שלישי כוון שכריתה אגרסיבית מדי עלולה לגרום לאי ספיקה של החך (בעיקר לדיבור מאנפף) . תופעה זאת יכולה להיות בכלל הילדים שעוברים ניתוח לכריתת השקד השלישי (אך די נדירה) אך שכיחה יותר בילדים עם ענבך משומץ. לכן בילדים אלו הניתוח נעשה יותר בזהירות ובאופן חלקי בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים