ירידה בשמיעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

10/05/2015 | 11:27 | מאת: גיא

שלום, הבת שלי כבת 6, סובלת מירידה בשמיעה באחת האוזניים, עליות ומורדות לפי בדיקות ע"פ השנים (מאז הלידה). שמנו לב, כי יש לה הרבה נוזלים, מצוננת המון, מוציאה הרבה רוק מהפה, וגם באוזניים יש לה נוזלים (למרות שעברה ניתוח כפתורים לפני כשנתיים). כפי שציינתי לפי הבדיקות חו"ד הבודקים זה מליקוי חלקי עד מלא באחת האוזניים. לדעתי יש קשר בין הנוזלים שלא עוזבים אותה לבין יכולת השמיעה, תמיד בבדיקות ראו נוזלים (קיץ, חורף, בוקר , אחה"צ) איך אנו יכולים להיפטר מעודף הנוזלים כדי לראות האם זה מה שפוגע לה בשמיעה ומחמיר אותה והאם לא. אודה לתשובתך.

בכדי להבין ולתת המלצות צריך לבדוק את הילדה ולצופת בבדיקות השמיעה. קרוב לודאי שהכפתורים נפלטו אחרת לא היו נוזלים באוזן כעת. בברכה דר גורדין

11/05/2015 | 19:33 | מאת: גיא

תודה על תשובתך. אך זה לא פותר את עודף הנוזלים שיש לה בפה... באף ... ובאזניים גם יחד. דבר שהיה גם בזמן שהיו לה כפתורים. איך אנו פותרים את זה?

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים