שאלה לפני ניתוח כפתורים,

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

21/04/2015 | 22:58 | מאת: יפעת

ד"ר שלום! בני בן ה3.5 נמצא לפני ניתוח כפתורים, (יש לציין שזה הניתוח השני שעובר אחרי שהכפתורים הקודמים נפלו) לקראת הניתוח הנוכחי יצא לנו לשמוע על כפתורים שלא מחייבים אטמים במגע עם מים, האם ידוע לך על זה?האם מומלץ? תודה רבה, יפעת

שלום יפעת 1. נושא ההטבת האוזניים לאחר ניתוח נמצא במחלוקת. היסטורית הומלץ על שימוש באטמים והמנעות מהרטבה. עדויות מהשנים האחרונות מראות שאין כל יתרון בשימוש באטמים לכן חלק מרופאי אאג (ואני ביניהם) מתיר הרטבה חופשית ללא אטמים. 2. לסוג הכפתור אין כל חשיבות בסוגיית ההרטבה והנטיה לזיהומים. זאת אשליה שיש כפתורים מיוחדים בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים