ירידה בשמיעה -MRI

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

21/04/2015 | 09:16 | מאת: keren

בתי בת 7. בבדיקת סינון שמיעה בבית ספר הולמץ על בירור. בדיקת שמיעה - הופנינו לא.א.ג בשל HTL באוזן שמאל %DISC-84 בדיקת BERA-סוג הגירוי נקישה קצב הגירוי 13 לשניה , 85DB . מימין זמני חביון ברורים בגבול הנורמה. משמאל זמני חביון מאורכים. נמצאה הארכה משמעותית בזמן המעבר N1-N5 בצד שמאל. א.אג הפנה ל-MRI מכוון ל-CPA ברצוני לשאול- האם יש המלצה אכן המשך בירור באמצעות MRI ? יתכן בהרדמה? מה יכולות להיות הסיבות לירידה בשמיעה ? מה זה CPA?

שלום קרן ליקוי שמיעה עצבי יכול להיות מסיבות מגוונות רובם לא מתגלות. הבדיקה שנותנת את המידע השימושי המרבי היא MRI. הכוונה ב CPA היא הזוית הצרברופונטינית - אזור במח בו יוצא עצב השמיעה . בגיל 7 הבדיקה נעשית לרוב בהרדמה בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים