התערבויות בבן שנה וחצי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

20/04/2015 | 22:43 | מאת: נעמה

שלום רב. אובחנה לילדי בן שנה וחצי ירידה בשמיעה, טימפנומטריה b בשתי אוזניו וסף 30 ולכן הומלץ ניתוח כפתורים.אציין כי מעולם לא היתה לו דלקת אוזניים אלא רק נוזלים לעתים רחוקות. כמו כן אף סתום ונחירות בלילות (אך בלי דום נשימתי) וכרית אדנואידים מוגדלת ולכן הומלץ ניתוח אדנואידים. לסיום לשון קשורה שיוצאת כחצי סמ עד 1 סמ מהשפה וגם כאן הומלץ ניתוח. הוגה t, g ואומר מילים ראשונות. עד כמה חמורות התופעות שתיארתי? האם גם אתה סובר שיש הצדקה לכל הניתוחים, מבלי לבדוק את הילד? השניים הראשונים יכולים לעבור עם הגיל? מה המשמעות הבעייתית של לשון קשורה? תודה!

שלום נעמה. קשה להיות שיפוטי ולתת המלצות ללא בדיקת הילד. אך זה בודאי לא ניתוח חובה. לגבי האוזניים החלטה לניתוח לא מתקבלת על סמך בדיקת שמיעה אחת כוון שיש שיפור עצמוני באחזו ניכר מהמקרים. לכן בד"כ נדרשות שתי בדיקות שמיעה לא תקינות לפחות בהפרש של 3 חודשים בכדי לתת המלצה לניתוח. לנושא רכשית השפה יש גם משקל בקבלת ההחלטות במידה ויש עיכוב שפתי נטיה להתערב מוקדם יותר. בגיל שנה וחצי זה מוקדם להעריך גם בילד עם שמיעה תקינה לחלוטין. לגבי השקד השלישי המלצות לטיפול תלויות במידת ההפרעה שגורם. במידה ויש הפרעת שינה ניכרת, הפרעה באכילה או הפרעת גדילה הנטיה לבצע ניתוח. אחרת גם ניתן להמתין . כעיקרון שתי הבעיות נוטות להשתפר בחודשי הקיץ לשון קשורה עלולה לגרום להפרעה בהיגוי אותית מסוימות - עדיין מורקדם להעריך את ההשפעה בגיל שנה וחצי. ניתן לקבל הערכה מדויקת יותר אצל קלינאית תקשורת החל מגיל שנתיים פלוס בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים