לרינגומלציה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

20/04/2015 | 13:25 | מאת: מורן

שלום ד"ר גורדין, בגיל חודש אובחנה אצל בני לרינגומלציה ע"י רופא אא"ג בבדיקת סיב אופטי. מגיל 4 שבועות קיים רעש נשימתי (חריקות וצפצופים) בזמן שאיפת האוויר. בבדיקה נצפה אפיגלוטיס בצורת אומגה, אריתנואידים גדולים ובצקתיים, חוסמים חלקית. השערת הרופא הייתה שנוצרה בצקתיות בגלל ריפלוקס. (סובל גם מריפלוקס, פולט בתדירות מאוד גבוהה) כיום בן 4 חודשים. מזה 3 חודשים שהוא מטופל בריפלוקס - בעזרת זנטק וניזון מתמ"ל בתוספת דייסת קורנפלור על מנת להסמיך את המזון. עדיין פולט בתדירות די גבוהה. נראה שפולט ליחה. יש שיפור קל בלרינגומלציה (ידוע לי כי לרינגומלציה משתפרת עם הגדילה והתחזקות הסחוסים), וכן הוא עולה במשקל. 1. האם לרינגומלציה קשורה לייצור מוגבר של ליחה? האם זו תופעת לוואי? 2. האם ייתכן שהדייסה מכבידה עליו מבחינת המצב הנשימתי בשל הסמיכות שלה? האם עדיף לחזור למזון דליל כדי להקל על הנשימה? 3. האם לפי התיאור שניתן, אבחנת הלרינגומלציה נשמעת מדויקת? האם ייתכן שבעצם מדובר רק בסיבוך כתוצאה של ריפלוקס?

שלום מורן 1. לא . 2. לא סביר. דווקא המזון המוסמך מקל על הרפלוקס וכתוצאה מכך יכול לעזור גם ללרינגומלציה. 3. נשמע כן אך זה כמובן לא יכול להחיף בדיקה . יש יחסי גומלין מאד חזקים בין הרפלוקס ללרינגומציה ולא ממש ברור מה הסיבה ומה התוצאה. בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים