סטרפקוקוס - ילדה בת 5 משקל 17.5

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

12/04/2015 | 10:58 | מאת: הילה

לבתי בת החמש נמצא חיידק בגרון -סטרפקוקוס לאחרונה זה בה בתדירות גבוהה כל 3 שבועות, חודש (4 פעמים רצוף) בכל פעם היא מקבלת טיפול אנטיביוטי ממה זה קורה? האים זה מדבק? מה עושים שזה לא יקרה שוב? האים יש טיפול מונע? אודה לתשובה

שלום דלקת גרון סטרפטוקוקלית יכולה להיות מדבקת. יתכן ומשהו מסביבת הילדה ( בני משפחה וכו) הוא נשא ומדביק אותה. או שזה רצף של זיהומים לא קשורים. בשלב זה לא נדרש טיפול מיוחד מלבד הטיפול האנטיביוטי שניתן בכל דלקת. ניתן לבדוק את בני המשפחה שאינם חולים לנשאות של סטרפ . בברכה דר גורדין

19/04/2015 | 14:01 | מאת: הילה

איזה בדיקות צריך לעשות כדי לבדוק נשאות לסטרפקוקוס? אצל רופא משפחה או רופא אף אוזן גרון? האם יתכן שבתי בת ה-5 גם נשאית? האים החיידק יכול להופיע ללא סימנים כמו חום? ואז לא נותנים אנטיביוטיקה כי לא יודעים שיש את החיידק

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים