לפני ולאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

02/04/2015 | 22:16 | מאת: חלי

לילה טוב,,הנכד שלי בן שנתיים לפני שבועיים עבר ניתוח כפתורים,לפני הניתוח הילד בכלל לא היה מתנהג כרגיל וההתפתחות שלו אינה תקינה מבחינת דיבור,שמע,קשר עין,בכי כל הזמן,עכשיו שהוא אחרי הניתוח אני עדיין לא רואה שיפור..שאלתי היא האם יש קשר להתנהגותו בזה שהיה לו נוזלים וזה השפיע אליו? ועד מתי רואים שיפור אצל הילד?תודה רבה וחג שמח.

שלום חלי הזמן יגיד. ליקוי שמיעה בד"כ משתפר די מהר לאחר ניתוח אך ההשפעה על הדיבור לוקחת יותר זמן. לגבי נושא ההתנהגות כלל לא בטוח שקשור להפרעת השמיעה. רצוי לעשות דביקת שמיעה חוזרת לאחר הניתוח ואז לפנות להתפתחות הילד בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים