לקות שמיעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

05/04/2015 | 19:39 | מאת: נסאר

שלום , בת שלי בת חודש וחצי לאחר בדיקת סינון ביצאה מבית החולים , אמרו לי הבדיקה לא תקינה , ובקשו ממני לעשות בדיקת bera , גם כן בגיל חודש וחצי עשתה בדיקת bera, הבדיקה לא תקינה ואמרו שליקוי הוא חמור מאוד , הבת נולדה לידה רגילה ללא כל תופעות , יש לי שלוש בנות שאין להן שום בעיה עם השמיעה , הרופא א.א.גרון כבר מכוון למכשיר שמיעה עכשיו ובגיל שנה תעבור ניתוח שתל שבלול , השאלה. האם להמתין לעוד שולשה חודשים לבדיקת bera ואז להחליט , או כבר להיעזר במכשיר שמיעה , ולפי מיטב ידעתי שאם שמים מכשיר שמע עכשיו לא יאפשר למערכת העצבים להתפתיח המשמעות היא להיכנע למצב הקיים ולקבל אותו איכשהו , אני ממש מבולבל , אני צריך עזרתכם תודה מראש על ההבנה

שלום נסאר אין לי מספיק מידע בכדי לחוות דיעה. אך בגדול מכשיר שמיעה רק יכול לעזור . הוא ידאג להפעיל את מערכת העצבים שיכולה להתנוון במידה ואין גירוי שמיעתי כך שחשש לך משימוש במכשיר שמיעה אינו מוצדק כלל. חשוב לנסות לשקם את השמיעה בהקדם האפשרי. אם בבדיקה חוזרת יהיה שיפור בשמיעה (מה שמאד לא סביר) תמיד ניתן להוריד את המכשירים. בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים