דימום

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

24/03/2015 | 22:40 | מאת: לילי

לילה טוב.ביתי בת ה4 כבר מזה יומיים סובל מדימום באף רק בשעות הערב..אני נורא מודאגת ..הדימום יורד ועוצר לבד וממש ניהיה יבש בתוך האף.המקרה חוזר על עצמו כבר תקופה אפשר להגיד שפעם ב6 או7 חודשיים ...לציין שלפני שבוע וחצי קיבלה מכה מאף האם יש קשר לדימום שהוא כבר יומיים??אשמח לתשובה ועזרה..(מפחדת על הילדה).

שלום לילי דימום אפי שכיל בילדים ולרוב אינו מצביע על בעיה משמעותית אלה תופעה חולפת. לחבלה האפית לפני מספר ימים בהחלט יכולה להיות השפעה. הסיבות השכיחות לדמם בילדים הם חיטוט אפי, מזג אויר יבש, נזלת והפרעה מבנית במחיצת האף כגון סטיה של המחיצה. מבחינה טיפולית ישנו טיפול למצב החריף שכולל לחץ מקומי על האף וטיפול מונע שכולל המנעות מחיטוט אפי, קיצוץ הציפורניים שימוש במי מלח או וזלין להעלאת הלחות האפית . בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים