ירידה בשמיעה בבן שנה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

25/03/2015 | 20:16 | מאת: מיכל

שלום, בן שנה, מההתחלה היה לנו חשד שלא שומע מספיק טוב כי לא תמיד היה מסובב ראש כשהיינו קוראים לו מהצד אפילו ממש קרוב. בדיקת אא"ג לפני 3 חודשים הראתה נוזלים באוזן אבל לא מצאה שום דבר אחר לא תקין. בדקת שמיעה היום הראתה ירידה בשמיעה ל 35 דציבלים. השאלות הן : 1. האם יש דרך לברר אם הירידה בשמיעה היא אכן בגלל הנוזלים או מסיבה אחרת ? מה יכולות להיות הסיבות האחרות ? 2. במידה וזה אכן בגלל נוזלים, אני מבינה שאין איך לטפל בהם. אם לא יעברו לבד האם השמיעה תמשיך ותתדרדר ? במידה ויעבור ניתוח כפתורים האם ההתדרדרות תיעצר ? האם יש סיכוי שהשמיעה תחזור אח"כ למצב תקין ? תודה וערב נעים מיכל

25/03/2015 | 20:19 | מאת: מיכל

פשוט כל המקרים שאני שועמת על נוזלים מאנשים אחרים זה עם דלקות אזניים חוזרות ובמקרה שלנו ממש לא

שלום מיכל ירידה בשמיעה עקב נוזלים אינה בהכרח קשורה לדלקות אוזניים. הליקוי שנובע מנוזלים הוא הפיך וזה יכול לקרות לבד או בעקבות ניתוח כפתורים. הזמן יגיד מה יהיה בעתיד אך יש סיכוי לשיפור במיוחד בחודשי הקיץ. בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים