מתי יש שיפור בדיבור לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

24/03/2015 | 12:49 | מאת: אבי

אזניים לילדים (כפתורים ונוזלים באוזניים) ? הילדה בת 4 - עברה ניתוח כפתורים לפני שבועיים . היה לה אבדן שמיעה בשיעור של 30 דציבל - לכן עשו לה ניתוח לפני כשבועיים. היא עדיין לא הוגה אותיות שורקות כמו ש , ס ,ר, וכו... אני רוצה לדעת מתי יהיה שיפור בדיבור במיוחד באותיות השורקות.? האם בשמיעה צריך להיות שיפור מיידי? תודה רבה מראש.

שלום אבי השיפור בשמיעה בד"כ מהיר למדי. לגבי הדיבור אין כל קשר בין ההגוי של האותיות שציינת ללקותש מיעה כך שזה דברים שלא ישתנו בעקבות הניתוח ויכולים להשתפר עם הזמן או בעקבות עבודהש ל קלינאית תקשורת בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים