נזלת כרונית??

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

24/03/2015 | 16:03 | מאת: גלית

שלום רב, בתי בת החמש וחצי סובלת מגיל 3 לערך (עת כניסתה לגן ),מנזלת כרונית,גודש באף,המצב די קבוע,בתקופות החגים והחופשים 0 כשלא היתה הולכת לגן),המצב היה משתפר,אך חוזר לקדמותו לאחר שבוע שבועיים בגן.עם הזמן משך הזמן הנדרש להחלמה ולהפוגה הלך והתארך.לפני כחודש וחצי היתה עוד אפיזודה של גודש ,חרחורים בלילה וחום שבסופו של דבר הובילו ל 2 דלקות ריאה . כמעט לאורך החודשיים הללו ועדיין יש גם קושי בנשימה בעיקר בשאיפה,הילדה איננה מצליחה לנשום מהאף כעט בכלל.לאחר טיפול של כ 5 ימים באינהלציות בתחילה בריכוז 0.9 ואחכ יומיים בסליין היפרטוני,היום התעוררה עם כאב גרון ,כשקינחה את האף הנזלת היתה בגוון מעט ורדרד ואז ירקה וגם לרוק היה גוון ורדרד (דם?).לציין שגם לפני חודש עת שהיתה עם דלקת ריאות ,השתעלה והיו מעין סיבים של דם ברוק.אני מאוד מוטרדת ולחוצה,מה פשר הדימום? מה לעשות? .לציין שעם האינהלציה היה מעט יותר טוב מבחינת הנשימה,לסרוגין.אנא תשובתך ,מודאגת מאוד. שלום רב, בתי בת החמש וחצי סובלת מגיל 3 לערך (עת כניסתה לגן ),מנזלת כרונית,גודש באף,המצב די קבוע. בתקופות החגים והחופשים כשלא היתה הולכת לגן),המצב היה משתפר,אך חוזר לקדמותו לאחר שבוע שבועיים בגן.עם הזמן משך הזמן הנדרש להחלמה ולהפוגה הלך והתארך.לפני כחודש וחצי היתה עוד אפיזודה של גודש ,חרחורים בלילה וחום שבסופו של דבר הובילו ל 2 דלקות ריאה . כמעט לאורך החודשיים הללו ועדיין יש גם קושי בנשימה בעיקר בשאיפה,הילדה איננה מצליחה לנשום מהאף כמעט בכלל.לאחר טיפול של כ 5 ימים באינהלציות בתחילה בסליין בריכוז 0.9 ואחכ יומיים בסליין היפרטוני 3 פעמים ביום,היום התעוררה עם כאב גרון ,כשקינחה את האף הנזלת היתה בגוון מעט ורדרד ואז ירקה וגם לרוק היה גוון ורדרד (דם?).לציין שגם לפני חודש עת שהיתה עם דלקת ריאות ,השתעלה והיו מעין סיבים של דם ברוק.אני מאוד מוטרדת ולחוצה,מה פשר הדימום? מה לעשות? .לציין שעם האינהלציה היה מעט יותר טוב מבחינת הנשימה,לסרוגין.אנא תשובתך ,מודאגת מאוד.

שלום גלית מעט דם בנזלת אינו חריג ואינו מצביע על בעיה משמעותית. לגבי הסיבות לנזלת ודרכי הטיפול רצוי לפנות לרופא אאג ולרופא אלרגיה לצורך בדיקה ובעקבות כך להחליט על דרך פעולה. בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים