תינוקת בת 4.5 חודשים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

26/02/2015 | 10:17 | מאת: מיטל

ביתי עם נוזלים באוזניים. לא השלימה בדיקת ברה כי התעוררה אך נמצא ליקוי שמיעתי בשתי האוזניים. רופא א.א.ג הפנה לבדיקת שמיעה התנהגותית למרות גילה הצעיר ונצפו תגובות שמיעתיות עד ל40 דציבלים. הוסבר לנו שזה מוגדר כמגבלה שמיעתית בינונית. נחזור לרופא א.א.ג עם תשובות הבדיקה. שאלתי: האם אוכל לקבל ממנו המלצה רפואית לא להכניסה לגן בשל ליקוי השמיעה? האם בגיל צעיר כזה עדיף שילד עם ליקוי שמיעה יהיה בבית, שם יש התייחסות אישית יותר לצרכיי השמיעה שלו? תודה

שלום ממש לא. אין כל מגבלה להכניסו לגן. ליקוי שמיעה זה בטח בגיל הזה לא אמור להוות בעיה תקשורתית (בגיל זה הילד עדיין אינו הולך וכל התשקורת נעשית מקרוב). חשוב להמשיך מעקב שמיעתי סדיר בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים