בדיקת שמיעה התנהגותית- ילד בן 3+

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

25/02/2015 | 07:54 | מאת: יעל

שלום, ביצעתי לבני בדיקת שמיעה התנהגותית.ברקע: CMV בהריון, הדבקה ראשונית אך מאוחרת (בסוף שליש שני). כל בדיקות ה-BERA שבוצעו היו תקינות מלבד 2 מהן בשל נוזלים. בבדיקה ההתנהגותית היום: אוזן ימין=35. אוזן שמאל=15. הקלינאית הצמידה לו מכשיר עגול קטן מאחורי האוזן שבודק את העצב ואמרה שיש ירידה קלה באוזן ימין על רקע חיצוני (נוזלים / שעווה וכו') ושהעצב ב"ה תקין. שאלתי- האם מדובר בליקוי קל זמני והשמיעה באוזן תחזור לנורמה? והאם אפשר לטפל בכך?

שלום יעל חסר המידע של בדיקת האוזן לכן מסקנות ניתן להסיק רק לאחר בדיקת רופא אאג . קרוב לודאי שהסיבה אכן היא זמנית אך יש לבדוק את האזוניים בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים