שקד שלישי + נוזלים באוזן - ילד בן 3.8

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

22/02/2015 | 09:04 | מאת: קרי

בוקר טוב ד"ר גורדין, לפני כחודשיים שמתי לב שפתאום הילד שלי לא שומע טוב, אחרי כמה ימים קבעתי תור לרופא א.א.ג אליו הגענו כשבוע אחרי ששמתי לב לנושא. בבדיקה לאחר ניקוי שעווה , הרופא ראה שיש נוזלים באוזנים וגם ביצענו בדיקת שקד שלישי (עם מצלמה לתוך האף) - ואכן הוא שם. הוסבר לנו שזה מפריע לתעלות להתנקז וזה סותם את המעברים וכד. בבדיקת שמיעה לאחר חודש - קבעו שאכן זו בעית שמיעה רק מנוזלים. אציין כי שמהלך החודשיים האחרונים - טיב השמיעה שלו הולך וחוזר , מס' ימים לא שומע טוב ולאחר מכן שומע טוב וכך שוב ושוב. אציין בנוסף - שיש לו אלרגייה כלשהי ללא אבחנה (כי בטסטים הכל היה בסדר מלבד טסט שבכוונה בודקים שאכן יש תוגבה) 1. עד לפני כשנה - אסטמת ילדים טופל בפליקסוטייד 2. לפני כשנה התחילה נזלת "כרונית" - כמעט תמיד מנוזל ואם לא אז מדבר מהאף ונושם מהפה בלילות. 3. אלרגיה בעיניים - אדמומיות ומעין פצעונים בשני המקרים האחרונים מטופל באבאמיס באופן יומיומי ומ די פעם כשזה מגיע לעין אז בטיפות לוטמקס הרופא אומר שהוא בשטח "האפור" מבחינת ניתוח כפתורים ושקד שלישי ושצריך לשים לב למצב בהמשך. אני דואגת שזה יחמיר, יגרום לו להפסיד חומר לימודי בגן וכד'. השאלה מה באמת צריך לעשות? האם למשל עושים ניתוח רק להסרת השקד זה ימנע את הצטברות הנוזלים באוזניים ואז לא צריך כפתורים? האם חייב כפתורים והסרת שקד ביחד? האם אני צריכה לדאוג לגבי השינה שלו בלילה ? איך אפשר עוד להקל עליו עם הנזלת? ואם עלי לדעת עוד משהו אשמח לקבל ממך מידע.

שלום קרי יש קשר בין הנזולים באוזניים להגדלה של השקד השלישי אך זה לא אומר בהכרח שצריך לבצע ניתוח לשני הבעיות יחדיו. מבחינת השקד השלשיי עיקר ההפרעה היא בקשוי בנשימה אפית, הפרעה בשינה,הפרעת דיבור ולעיתים הפרעה בבליעה ואכילה. בנוסף כאמור יש תרומה שלו לבעיית הנוזלים באוזניים אך הוא אינו היחיד. מבחינה טיפולית ניתן להמשיך לעקוב לנסות טיפול תרופתי או לבצע ניתוח. צורך בניתוח נקבע לפי משך התלונות וחומרתם וההפרעה לאיכות החיים. לגבי האוזניים טיפול תרופתי אינו נותן כל תועלת. ניתוח כפתורים עוזר מאד אך לעיתים קרובות המצב משתפר לבדו (כפי שתארת אצל בנך) לכן ניתוח מומלץ כאשר יש הפרעה בשמיעה מעל 3 חודשים בשתי בדיקותש מיעה עוקבות ויש הפרעה תפקודית לילד. לעיתים קרובות משלבים בין הניתוחים כאשר יש גם הפרעה בנישמה האפית וליקוי שמיעה ואז הניתוח המשולב החלט רצוי. בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים