חיידק באוזן

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

20/02/2015 | 00:27 | מאת: עדי

שלום, לבני בן השנתיים היתה לראשונה לפני חודש דלקת אוזניים שאבחן רופא ילדים ונתן לו אוגמנטין והדלקת חלפה. לאחר שבועיים הילד התלונן שכואבת לו האוזן ללא חום והרופא אמר שזה נוזלים מהדלקת הקודמת ושאין דלקת. יום לאחר מכן התחילה הפרשה מוגלתית מהאוזן. נתנו לו טיפות סילוקסן ומי חמצן ולקחו תרבית. בתןצאה יצא - Strep. beta hemolyt. group A ונתנו לו מוקסיפן פורטה.. שאלתי היא האם יכולים להיות סיבוכים ומה עלי לעשות מלבד האנטיביוטיקה? האם צריך שוב משטח באוזן כדי לוודא שהחיידק איננו? והאם עלי ללכת לרופא אאג שיוכל לראות משהו עם כל ההפרשות הללו? תודה רבה.

שלום בדיקת רופא ילדים בהחלט תספיק. תרבית יש טעם לקחת רק במידה וההפרשה המוגלתית לא חלפה למרות הטיפול בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים