תינוקת בת 8.5 חודשים דלקת אזניים כרונית

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

28/01/2015 | 12:26 | מאת: גילי

שלום כתבתי פה לפני כמה זמן, מאז יש התפחויות. תינוקת בת 8.5 חודשים. לפני כחודש וחצי בערך התעוררה בבוקר עם אוזן מוצפת מוגלה, ללא חום וכאבים. רופא משפחה נתן מוקסיפן למשך שבוע. ההפרשות המשיכו משך כל השבוע, פעם מאוזן שמאל, פעם מימין ואף משתיהן יחד, ולוו בעליית חום למשך יממה. לאחר טיפול במוקסיפן ובעצה אחת עם אאג שבדק אותה, התחילה טיפול של אוגמנטין למשך שבוע. ההפרשות פסקו כמעט כיממה וחצי לאחר תחילת הטיפול. הטיפול הושלם לאחר שבוע, ו- 5 ימים לאחר שסיימה עם האוגמנטין שוב תעוררה בבקור עם אוזן מוצפת מוגלה. רופא אאג לא המליץ על טיפול תרופתי בשלב זה אך לאחר יומיים נבדקה ע"י רופא משפחה, ועקב חרחורים וצפצופים בנשימה, בנוסף להפרשות באזניים, נתן לה שוב טיפול של 10 ימים באוגמנטין. בינתיים התייעצנו עם רופא אאג נוסף, ואמר שאם ההפרשות/דלקות יחזרו על עצמן, יהיה צורך בטיפול תקופתי מניעתי למשך עד 3 חודשים במוקסיפן, מנה אחת ביום 7 מ"ל, על מנת "לתחזק" את המצב ולשמור עליה מדלקות. את הטיפול האחרון באוגמנטין במהלכו פסקו ההפרשות, סיימה ביום שבת האחרון. ביום שני, שלשום, שוב התעוררה עם הפרשות של מוגלה, שוב ללא חום וכאבים עד לרגע זה. ניגשנו לרופא משפחה שנצמד להמלצה של רופא אאג, ואתמול התחלנו בטיפול מונע של מוקסיפן, מנה אחת ביום של 7 מ"ל. 1. האם אופן טיפול זה מוכר ומקובל ? מה ההשלכות של מנת אנטיביוטיקה באופן יומי למשך תקופה של עד 3 חודשים? 2. כשפרצה הדלקת הראשונה, מוקסיפן לא עזרה משך שבוע שלם, האם היא תהיה יעילה כטיפול מונע ? 3. באופן כללי, מה ההמלצות להמשך ? תודה גילי

שלום 1. אפשרי ובהחלט מקובל היעילות מוטלת בספק וכיום יש פחות ופחות נטיה להשתמש בטיפול מונע. ההשפעה השלילית של טיפול מונע הוא ביצירה של זנים עמידים ופגיעה בחיידקים במערכת העיכול . 2. יכול להיות שכן 3. לקחת תרבית מההפרשה ולטפל בטיפטות אנטיביוטיות ומי חמצן ללא טיפול דרך הפה וזאת בתנאי שהאוזן השניה תקינה ואין חום גכוה בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים